ako blogja

(főleg) münchen magyar szömmel

vasárnap, augusztus 26, 2007

Ópusztaszer

Hunok küzdenek egymással
Itt is
Nagyi még tudta, hol a helye :))))

Augusztus 20-án ingyen lehetett bemenni az emlékparkba. Mivel autóval nem rendelkezem, ezért busszal mentünk ki családostul.
Förtelmes kaotikusak a magyar buszok! Pedig iszonyat drága a jegy... A menetrend sok esetben csak tájékoztató jellegü, és a sok jelzésen embertpróbáló feladat eligazodni. Van, hogy az indulási idö elött van egy jelzés, van, hogy utána, jelzés lehet szám ill. betü´. Vagy ezek kombinációja. Hideglelés kapok az ilyen megnevezésektöl, hogy "a hetek utolsó tanítási napját megelözö hushagyó kedd utáni csütörtökökön nem közlekedik". Ráadásul egy település neve egymás után 3-szor, 4-szer is szerepelhet a menetrenden, más-más idulási idöpontokkal.
Amikor aztán begördül a busz, a kedves utazni vágyók a maradék emberi mivoltukból kivetközve megrohanják, mint kiéhezett kutyák a húsosfazekat. Fizetni persze még mindig csak a vezetönél lehet.
Aug 20-án is a szokott pár busz ment Ópusztaszerre, pedig akkor ott nagyüzem van. Ráadásul nem közvetlen járat, hanem megáll minden faluban. Az utolsó menetrend szerinti busz du. 3-kor (!!!) ment vissza Szegedre. Hihetetlen.
Az volt a szerencsénk, hohy a hun lovasbemutató egy órát csúszott, mert amúgy azt se láttuk volna.
Mindenesetre jó volt, a lovasok ügyesek voltak, a skanzenben minden a régi, a szovjet mezögazdasági gép meg csendesen rohad tovább.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal