ako blogja

(főleg) münchen magyar szömmel

péntek, július 27, 2007

Bayern Ticket

Na, akkor most kicsit mesélek erről a klassz dologról.
Az úgy vala, hogy a német vasút Egykoron bevezette az ún. Schönes Wochenende Ticketet ('Kellemes Hétvégét' Jegy). Eleinte úgy 35-40 márkába került és egész Németországban lehetett vele utazni max. 5 embernek (és a gyerekeiknek) az összes vonaton (az EC és az IC kivételével), S-bahnon és városi tömegkézlekedési eszközön szombat 0:00-tól hétfő 2:00-ig.
Ezt később kiegészítették az ún. Länder Ticketekkel, amik csak az adott szövetségi tartományon belül, hétköznap 9-től érvényesek.
Közben folyamatosan változtatgattak rajta, sajnos sokszor kedvezőtlenebb irányba, de még mindig fantasztikus ajánlat mindkettő.
A Wochenende Ticket érvényességét pl. lecsökkentették 1 napra, és drágább is lett, viszont a Bayern Tickettel (amely értelemszerűen csak Bajorországban érvényes, de az osztrák határvárosokba is lehet utazni vele, pl. Salzburgba és Kufsteinba) már hétvégén is lehet utazni. Ráadásul a Bayern Ticket érvényességét kiterjesztetták a heklyközi buszokra is.
A Bayern Ticket 5 utasig 27 euróba kerül jelenleg, de ha valaki egyedül utazik, az válthat Bayern Ticker Single-t is 19 euróért. A Wochenende Ticket 33 EUR.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal