ako blogja

(főleg) münchen magyar szömmel

szombat, augusztus 04, 2007

Rothenburg ob der Tauber




Végre!!!

Eljutottunk Rothenburgba. Nem aludtunk el, túléltük a hajnali kelést és megjutalmazódtunk a régen tervezett rothenburgi úttal.

Rothernburg ob der Tauber Bajorország északnyugati részén fekszik, a frankok földjén. Európa egyik legszebb középkori városa, ennek megfelelően turisztikus is. Ennek megfelelően rengeteg amerikai és japán turista nyomul a városba. A japánokat viszont egyre szorítják ki a kínaiak. Hasonlít egy kicsit Disneyland-re, csak itt minden igazi. Illetve kellően szépen helyreállított, mivel a II. Vh. vége fele az amerikaiak hatékonyan leradírozták, bosszúból Coventry-ért, amelyet a nácik szintén "csak úgy" lebombáztak (Goebbels szellemesen ki is találta a "coventrieren" igét, amit a földdel egyenővé tétel szinonimájaként használt). A város nem bírt semmilyen katonai jelentősséggel, és a lakói nagyon remélték, megússzák a háborút. Nem jött be nekik, mint a drezdaiaknak sem.

A város az un. Romantische Strasse része, amely Würzburgtól le Füssenig tart és Bajorország (és egész Németország) legszebb és legturisztikusabb útszakasza. Amolyan európai Route 66. (de hülye hasonlat)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal