ako blogja

(főleg) münchen magyar szömmel

csütörtök, július 05, 2007

35 éves az MVV

Azaz a müncheni BKV.
Az Olimpiára épült, arra az eseményre, amelyre leginkább a 11 izraeli sportoló lemészárolása kapcsán emlékezünk. Spielberg nagyszerű filmje is emléket állít annak az eseménynek. Illetve, ami utána történt.
De vissza a közlekedési társasághoz. A jubileum kapcsán vasárnap megnyitották a nagyközönség előtt a steinhausen-i S-Bahn javító- és karbantartó műhelyet, ahova az S-Bahn (az itteni HÉV) ingyen vitt ki aznap.
Családias esemény volt, szerencsekerékkel, sörrel, járműbemutatóval, persze minden az S-Bahn körül forgott, amelyet az MVV és a DB (a Német Vasút) közösen üzermeltet, meg persze a vonatok körül is: a gyerekeknek az ugrálóvára is ICE-t (Inter City Express) formázott.
A szuvenírvadászoknak nagy kincsvadászat-lehetőség volt ez: az S-Bahnos frizbitől a zokniig mindent be lehetett szerezni ingyan, vagy max. pár euróért. Közben mindenféle adatot lehetett megtunia müncheni S-Bahnról, pl. hogy Németország leghosszabb vonalhálózatával rendelkezik: több mint 400 km a sinek hossza... Tekintélyes szám. Valóban, átlagosan kb. 60 km.

A dolog pikantériája az, hogy hétfőn reggel 7-9-ig vasutassztrájk volt Németországban, így az S-Bahnok se közlekedtek. Ünneprontás.

Így kell egy svájci hangszeren játszani


Volt itt minden, amire pénzt lehetett volna költeni. A német történelem elevenedett meg.
Vasúti feliratok a 3. Birodalomból. Akkoriban tilos volt a jazz is. Tehét szvingezni sem lehetett.
A Birodalmi Postagalamb-tenyésztök Szövetségének címere. Ez most sas, vagy galamb? Mindenesetre az árcédula egy kb. 10 centis horogkeresztet takart le. Alákukucskáltam...
Intercityn száguldozók...
...és abban ugrálók

És így néz ki IRL

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal