ako blogja

(főleg) münchen magyar szömmel

szerda, június 27, 2007

Regensburger Bürgerfest

Vasárnap spontán ötlettől vezérelve Regensburgba vitt a jószerencse (meg a vonat), ahol is Bürgerfestet tartottak, azaz polgári fesztivált. Csak itt nincs Fidesz :)
Regensburg nagyon szép Duna-parti város, középkori épületekkel, hidakkal. A Bürgerfest egy egész hétvégés banzáj, városszerte 15 színpad, számtalan kifőzde, sörsátor, árus, miegymás. Mintha a Sziget-fesztivál egy egész városra kiterjedne...
Voltak skót dudások, akik az aberdeen-i (Regensburg testvérvárosa) rendőrség kötelékébe tartoztak, és a bajor rendőrkocsma és a dóm előtti tér között masírozgattak, volt bajor kabaré (róluk majd később), csomó együttes, még magyar cigányzene is. A magyarokat egyébként általában vagy cigányzene, vagy valami néptáncegyüttes képviseli ilyen fesztiválokon - ezt asszem újkeletű szóval országimázsnak hívják.
Este a Rock Zipfel nevű rendezvényt látogattuk jól, amelynek fénypontja egy AC villám DC - t utánzó zenekar volt. Nagyon jól tolták, sokak szerint jobban, mint az eredeti. Bár a honlapjuk vendégkönyve nem igazán hiteles forrás :)
De tényleg büntettek, riszpekt.
Rájöttem, mennyi AC/DC számot nem ismerek... :(


Skótok. Dudáltak. Jól.
Regensburg. A Duna egyik gyöngyszeme. A másik Paks :)
Ezek hajók. Fene gondolta volna.
Háttérben a Dóm
na-na-na naa na na naa-naa, Thun-der! AC/DC Revival Band...

További képek itt

Címkék:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal