ako blogja

(főleg) münchen magyar szömmel

hétfő, július 02, 2007

Házmester - Olimpia

Repüla vízibomba - ki tudja, hol áll meg?

A Münchener Wochenanzeiger jóvoltából, amely egy ingyenes heti hirdetési újság, kb. mint a szegedi Szuperinfó, ha még létezik, csak sokkal terjedelmesebb, minden évben megrendezik a Házmester-Olimpiát, ahol München legjob házmesterei mérhetik össze tudásukat. A házmester errefelé igen népszerű szakma, hiszen az emberek többsége bérlakásban lakik, és valami mindig elromlik, az albérletben meg benne van a segélykérés lehetősége. Otthon a szó nem igazán cseng jól, ezért a pazar "közös képviselő". ill. "házfelügyelő" neveket aggatták rá, s a tevékenységi körük is valamelyest más. Szerintem, ha valamelyiket is felhívnám, hogy csöpög a csap, valszeg azt a választ kapnám, hogy miért nem a szerelőt hívom.

Mindenesetre, a szombati napon a legjobb müncheni házmesterek ismét összecsaptak, az utolsó műsorszámra értünk oda Helmut haverommal, amelynek a lényege az volt, hogy a kétfős csapat egyik tagja az amfiteátrum közepén, a testére akasztott vödörrel igyekezett elkapkodni a vízibombákat, amiket a másik tag a nézőtér tetejéről dobált. A dolog időre ment, majd a zsűri lemérte a vödrök tartalmát. Nagyon vicces volt. De tényleg. Volt egy magyar csapat is, legalább is az egyiket Lászlónak hívták. Kicsit csaltak. Jellemző...

Ezután egy bajor kabarétársulat jeleneteket, kuplékat adott elő. Profik voltak, bár a bajor humort helyenként a dialektus miatt nem nagyon értettem. Szerencsére a honlapjukon fenn vannak a szövegek is.

2 megjegyzés:

Anonymous Névtelen írta...

És volt "ajánlott levél átvétele meghatalmazás nélkül" versenyszám is? :-)

2007. július 4., szerda 8:38:00 CEST  
Blogger ako írta...

Az kiru lett volna.
Meg a "közös költseg elköltese idöre" se lett volna semmi...

2007. július 4., szerda 9:08:00 CEST  

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal