ako blogja

(főleg) münchen magyar szömmel

hétfő, június 30, 2008

Schade, Deutschland, alles ist vorbei!

Németország elbukott a célegyenesben. De azt kell mondanom, megérdemelten nyertek a spanyolok.
Bécsben német fölény volt a szurkolók számát illetöen, de azért a spanyolok is rendesen voltak.
Eszméletlen szurkolás és tömeg a belvárosban egész nap, eröteljes rendöri jelenlét és hektoliterszámra fogyó sör jellemezte a vasárnapot. Nagyon szimpik voltak az ibér drukkerek, bikaviadalt játszottunk, fényképezkedtünk, szóval elvoltunk jól.
Aztán irány a hivatalos Public Viewing, amit a sógorok Fanzone névre kereszteltek. (e. fencóne)
Azt úgy oldották meg, hogy a városháza körül L alakban 3 nagy kivetítöt helyeztek el, köztük hömpölygött a tömeg. Nem ismerem a hivatalos adatokat, tömeglétszám-saccolásban is elég gyenge vagyok, de több stadiont is megtöltöttünk volna.
Írtam ugye a két szurkolótáborról, de nem esett még szó a házigazda sógorokról, akik ugye nem voltak érintettek, de nagyon is bele akartak szólni a "nagyok" dolgába. Ezt úgy tették, hogy nagy többségük spanyol mezben és zászlókkal "évívá eszpánnyá"-t skandáltak, meg "Schade, Deutschland, alles ist vorbei!"-t. Mármint a végén... Érthetö ugye, a piefkék (ahogyan itt csúfolják a kisnémetek a nagynémeteket) ejtették ki öket, éz ezt zokon vették.
Egyébként a német-osztrákot megelözöen a labancok felettébb módon zrikálták a németeket, azzal, hogy állandóan Cordobát emlegették (ez egy argentín város és arról nevezetes, hogy ott verték meg a vb-n az osztrákok a németeket). Ekkor lett híres az osztrák sportriporter mondata: "I werd' narrisch!!!" A németek persze lehütötték a túlfütött vágyaikat, ezzel olajat öntve az osztrák tüzre.

Elég csúgyán viselkedtek egyébként az osztrákok és a spanyolok egy része a fanzonéban, kifütyülték a német himnuszt és sokan rendesen provokáltak is.
A legviccésebb két tenyérbemászó müspanyol osztrák volt, akik ha egy német játékost mutattak, ök azonnal a nemzetközi jelzést alkalmazták. Akkor röhögtem rajtuk, amikor odamentek hozzájuk spanyol szurkolók, es mondtak valamit, ezek meg nem értettek belöle semmit és csak bután bámultak. :)

Címkék: , , ,

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal