ako blogja

(főleg) münchen magyar szömmel

vasárnap, február 01, 2009

Még élek

Az év vége igencsak stresszesre sikeredett, így a blogra semmi időm és energiám nem maradt.
Ígértem, hogy az őszi kirándulásokról írok pár sort, így ezt most gyorsan bepótolom.


1. Mammendorf: csodálatos középkori városka, ahol a döner még 2 euro alatt van. Ráadásul lehet pacalt is kapni, aminek itt "Kuttel" a neve.


Ahhoz képest, hogy relatíve ismeretlen a helyiség, turisztikailag példamutató: Több utat is be lehet járni, amelyek különböző színekkel vannak megjelölve, tematikusan csoportosítva a látnivalókat. Amelyekből aztán van bőven.


2. Nosztalgiavonatozás Landberg am Lech-ből Kauferingbe

Október 19-én vonatoztunk ismét a nosztalgikus gőzössel. Ezúttal Landsberben szálltunk be. A vonat Augsburgból indult, de azt már sokszor láttuk. Így a festői szépségű Ladsbergben szálltunk be. De előtte még megnéztük a várost. Minden szépsége ellenére másról nevezetes ez a város: az itteni börtönben írta ugyanis meg Hitler a Mein Kampf-ot.

A vidék történelméhez mi is hozzátettünk valamit: az Augsburg melletti Lech mezején ütkéztek meg utoljára a kalandozó magyarok nyugat-európai ellenfeleikkel, nevezetesen Bulcsu vezér a bajor Ottóval 955-ben. Minket visszazavartak a Kárpát-medencébe, ők meg letették a Német Birodalom alapkövét.


>

A vonatról csak annyit, hogy több kocsit is összeraktak, mert nagyobb volt az érdeklődés, mint gondolták, így a múzeum valamegyest újabb, NDK-s kocsijai is rákerültek a szerelvényre. A szomorú csak az, hogy Magyarországon ezek a vagonok mégy vígan közlekednek - már ha mennek...

Címkék:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal