ako blogja

(főleg) münchen magyar szömmel

szombat, december 09, 2006

Osztrák kirándulások

Nagyon jól működik errefelé a telekocsi rendszer (Mitfahrzentrale). München-Bécs között a tarifa 15 és 25 euró között mozog és forgalomtól függően 4-5 óra a menetidő.
A német vasút is akciós jegyekkel csalogatja az utasokat, a jegyet interneten is meg lehet rendelni, majd kinyomtatni, vagy kiküldetni. (Szerencsével már 29 euróért lehet Bécsbe, ill. Budapestre vonatozni)
A kinyomtatott jegyeken van egy négyzet alakú jel, ez a vonalkód utódja, vagy mi, az kalauznak meg van egy marokszkennere, amivel a jelet beolvassa és ellenőrzi a személyazonosságot a hitelkártya ill. Bahncard segítségével, amit végighúz az okos készülékén.
Jegyet egyébként mobiltelefonra is lehet rendelni, akkor a jelet kiküldik MMS-ben, és úgy olvassa be a vasutas. Legalább is gondolom, hogy így működik, ezt még nem próbáltam.
Az EC nagyon gyors és kényelmes, alig több, mint 4 óra a menetidő München és Bécs között. Sok helyen van konnektor a laptopoknak, ipodoknak, stb., az utasok kb. fele laptopozik is. Ha sötétben ülsz, a vasutas általában nem gyújt villanyt, hogy ne bántsa a szemed, hanem elkéri a jegyet és a folyosón ellenőrzi a jegyeket.
Az osztrák belföldi vonatok is nagyon kényelmesek, sokszor emeletesek és késő éjjelig közlekednek.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal